Sałatka z kapusty pekińskiej

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Bajor1989
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Czas przygotowania:
90 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Apetyczna sałatka polana wyśmienitym sosem majonezowym z pewnością znajdzie wielu amatorów.

Potrzebne składniki

• Kapusta pekińska - 60-70 dag
• Brzuskwinie - puszka(i)
• Rodzynki - 7 dag
• Majonez - 1 mały słoik
• Śmietana - 3 łyżka(i)
• Curry - 1 łyżeczka(i)
• Sól, Pieprz

Etapy przyrządzania

1
Kapustę i rodzynki umyć. Brzoskwinie osączyć z syropu.
2
Poi oczyszczeniu kapustę drobno poszatkować. Brzoskwinie pokroić na małe kawałki. Rodzynki zalać gorąco wodą, aby zmiękły, następnie odcedzić.
3
Wszystkie składniki starannie wymieszać. W osobnej miseczce połączyć śmietanę z majonezem i przyprawami. Sosem tym polać sałatkę i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszać.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Bajor1989
Bajor1989
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (40)
Skype 6454170
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher