|
||||||||||
Sałatka z kapusty pekińskiejKrótki opis potrawyApetyczna sałatka polana wyśmienitym sosem majonezowym z pewnością znajdzie wielu amatorów.Potrzebne składniki Kapusta pekińska - 60-70 dag Brzuskwinie - puszka(i) Rodzynki - 7 dag Majonez - 1 mały słoik Śmietana - 3 łyżka(i) Curry - 1 łyżeczka(i) Sól, Pieprz Etapy przyrządzania1
Kapustę i rodzynki umyć. Brzoskwinie osączyć z syropu.
2
Poi oczyszczeniu kapustę drobno poszatkować. Brzoskwinie pokroić na małe kawałki. Rodzynki zalać gorąco wodą, aby zmiękły, następnie odcedzić.
3
Wszystkie składniki starannie wymieszać. W osobnej miseczce połączyć śmietanę z majonezem i przyprawami. Sosem tym polać sałatkę i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|