|
||||||||||
Pieczeń cielęcaKrótki opis potrawyPieczeń cielęcaPotrzebne składniki cielęciny bez kości - 1,5 kg czosnku - 2 tłuszczu (margaryny lub smalcu - 12 dag sól do smaku - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Mięso obwiązujemy mocną nicią jak baleron, obsmażamy na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, nacieramy roztartym z solą czosnkiem. Wlewamy 0,5 szklanki wody, zamykamy szybkowar i ogrzewamy 40 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Uwaga. Taką cielęcinę możemy przez kilka dni podawać na obiady pod różną postacią, również w formie obsmażanych w naleśnikowym cieście plastrów lub krojoną w kostkę podawaną w ostrym sosie itp.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|