|
||||||||||
Kasza gryczana zapiekan z grzybkamiKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki palona kasza gryczana - 2 szkl. pieczarki lub grzyby leśne - 50 dag cabula - 1-2 szt. pestki słonecznika - 2 łyżka(i) łyżka ztartego parmezanu masło - 6-8 dag kostka buliony grzybowego olej - 2 łyżka(i) pieprz i sól Etapy przyrządzania1
Gotujemy kaszę w wodzie z dodatkiem bulionu grzybowego i soli. Umyte i starannie odsączone grzyby kroimy na spore kawałki, odparowujemy na suchej patelni, dodajemy łyżkę masła i obsmażamy. Cebulę siekamy i szklimy na oleju. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem wypełniamy kaszą wymieszaną z grzybami, cebulą, parmezanem, pestkami słonecznika, pieprzem i resztą masła, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekamy 10 min bez przykrycia. Podajemy z sezonową surówką.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|