Ryżowe kotlety ze szpinakiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dobre danie dla jaroszy

Potrzebne składniki

• ryż - 25 dag
• jajka - 2 szt.
• bryndza - 7 dag
• szpinak - 20 dag
• masło - 4 łyżka(i)
• olej - 4 łyżka(i)
• listki bazylii - 2 łyżka(i)
• sol,pieprz,chilli - szczypta(y)
• ząbki czosnku - 2 szt.
• tarta bulka - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Ryż ugotować w 3/4 litra osolonej wody.Osączyć,przelożyć do miski i schłodzony wymieszać z jajkami,tarta bułką,rozkruszoną bryndzą,pokrojonymi drobno listkami bazylii.Doprawić pieprzem oraz chilli.Odstawić na 20 minut.Szpinak przebrać,oderwać listki od gałązek.Listki sparzyć wrzątkiem.Osączyć.Chwilę dusić szpinak na maśle z dodatkiem rozgniecionych ząbków czosnku.Do masy ryżowej dodać szpinak,wymieszać.Formować kotlety.Można je obtoczyć w tartej bułce i kłaść na gorący tłuszcz.Podawać z pomidorami z solą,pieprzem i szczypiorkiem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher