Smażone udka drobiowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

danie główne

Potrzebne składniki

• udka kurczaka - 8 szt.
• musztarda miodowa - 2 łyżka(i)
• koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka(i)
• sos sojowy - 2 łyżka(i)
• sok z cytryny - 2 łyżka(i)
• zioła prowansalskie - 1 łyżeczka(i)
• sól pieprz
• masło - 9-10 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Mieszamy musztardę z 4 łyżkami płynnego masła, koncentratem pomidorowym, sosem sojowym, sokiem z cytryny, ziołami prowansalskimi, szczyptą soli oraz pieprzu. Udka grubo smarujemy marynatą i odstawiamy pod przykryciem do lodówki na co najmniej 30 min
2
Na głebokiej patelni rozgrzewamy 5-6 łyżek masła. Wkładamy udka i smażymy ok 20 min na średnim ogniu ze wszystkich stron na rumiano.
3
Smażone udka przykrywamy i wstawiamy na 5-10 min do nagrzanego piekarnika i dopiero podajemy. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher