|
||||||||||
Pierogi z mięsemKrótki opis potrawypierogiPotrzebne składniki ugotowana pręga - 40 dag jajko - 2 szt. olej - 2 łyżka(i) mąka pszenna - 2 szkl. sól pieprz świeżo stopiona słonina - 5 dag Etapy przyrządzania2
Mięso zemleć. Dodać podsmażoną cebulę jajko. Doprawić solą i pieprzem i wyrobić
6
Mięso ugotować i zemleć. Wbić jajko, doprawić solą i pieprzem.
7
Przygotować ciasto na pierogi:
Do miski wsypać mąkę, 1 jajko, sól, olej i lekko zamieszać, wlać wrzątek i wyrobić mikserem z użyciem odpowiednich mieszadeł. Przełożyć ciasto na stolnicę, lekko podsypując mąką chwilkę wyrobić , rozwałkować na placek o grubości ok. 3 mm. Wykrawać szklanką lub kubkiem kółka. Na każde nałożyć nadzienie i zlepić brzegi.
Gotowe pierogi gotować we wrzącej, osolonej wodzie przez 5 minut. Na talerzu posypać natką pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|