|
||||||||||
Indycze udka w sosie pieczarkowymKrótki opis potrawyDanie na prawdziwą ucztę obiadowąPotrzebne składniki Udka indycze - 2 szt. Plastry gotowanej szynki - 8 szt. Olej - 6 łyżka(i) Pieczarki - 8 dag Cebula - 2 szt. Rosół drobiowy - 1/2 l Czerwone wino - 1/2 l Słodka papryka - szczypta(y) Natka pietruszki Sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Mięso opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Podsmażyć przez kilka minut na patelni na rozgrzanym oleju, a następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia.
2
Cebulę obrać, drobno pokroić i dodać do mięsa. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, obrać ze skórki, przekroić na połówki. Razem z szynką dodać do indyka, poddusić jeszcze chwilę i zalać rosołem.
3
Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i piec około 60 minut. Podczas pieczenia mięso od czasu do czasu polewać powstałym sosem.
4
Po upieczeniu mięso wyjąć na gorący półmisek. W tym czasie do sosu z pieczenia dodać wino i śmietanę, zagotować, a następnie przyprawić papryką, pieprzem i solą. Mięso polać sosem i posypać dużą ilością posiekanej natki. Potrawę podawać z warzywami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|