|
||||||||||
BigosKrótki opis potrawypychaPotrzebne składniki kapusta kwaszona - 60 dag tłuszcz - ml cebula - 10 dag maka - 2 dag parówki - 15 dag wieprzowina - 25 dag papryka - 25 dag ketchup - 4 dag pieczarki - 15 dag sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) papryka mielona - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Kapustę odcisnąć, pokroić i zalać wrzącą wodą. Dodać tłuszcz i zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować około 50 min na małym ogniu, pod przykryciem. Mięso umyć i pokroić w kostkę. Następnie podsmażyć, dodać przyprawy, skropić wodą i dusić do miękkości.Cebulę paprykę oraz pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Następnie podsmażyć i dodać do mięsa w połowie duszenia.Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką i zasmażyć nie rumieniąc. Połączyć z kapustą, mięsem, ketchupem oraz obranymi i pokrajanymi w plasterki parówkami Dusić kilka minut, doprawić.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|