|
||||||||||
Sałatka z porówKrótki opis potrawyPyszna sałatka kuchni arabskiej.Potrzebne składniki 1 kg porów 1/4 szklanki oliwy 1/2 łyżeczki białego pieprzu sok z 1 cytryny 3/4 roztarte ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy sól do smaku Etapy przyrządzania1
Pory oczyszczamy, odcinamy gorne, ciemnozielone części. Przygotowane pory przekrajamy wzdluz na cwiartki i dokladnie pluczemy ziemiev spomiedzy listkow. Gotujemy 5-10 minut w osolonej wodzie, osaczamyi studzimy. Robimy sos: mieszamy sok cytrynowy z pieprzem, musztarda, oliwa i czosnkiem. Ostudzone pory kroimy na mniejsze kawałki, mieszamy z sosem, solimy do smaku.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|