|
||||||||||
Bakłażan w marynacieKrótki opis potrawyPyszna przekąska kuchni arabskiej.Potrzebne składniki 50 dag bakłażanów duzy zabek czosnku lyzeczka chili lyzeczka kminu rzymskiego lyzeczka slodkiej papryki 2 lyzki octu winnego czubata lyzka koncentratu pomidorowego sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Baklazany kroimy wzdluz na 8 plastrow, nastepnie przekrajamy kazdy plaster na pol. Nie obieramy. Wkladamy do garnka, wlewamy troche wrzacej , osolonej wody, dodajemy czosnek i gotujemy 10 mni (do miekkosci). Osączamy i osuszamy.
Mieszamy w miesce pozostale skladniki, laczymy z baklazanami, jeszcze raz lekko mieszamy. Schładzamy w lodowce. Podajemy np z bagietka.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|