|
||||||||||
Pikantna z harissąKrótki opis potrawyZupa kuchni arabskiej.Potrzebne składniki 4 jajka 4 zabki czosnku lyzeczka suszonej miety 4 lyzki oliwy lyzeczka koncentratu pomidorowego lyzeczka lagodnej papryki 1/2 lyzeczki kminu rzymskiego 1/2 lyzeczki harissy 1/2 bagietki sól 1,5-2 litry wody Etapy przyrządzania1
Obieramy czosnek i rozcieramy go z sola i kmienem. Mieszamy koncentrat z harissa i papryka, dodajemy odrobine wody. Rozgrzewamy oliwe, wkladamy czosnek i koncentrat, smazymy, mieszajac, okolo 15 minut. Wlewamy wode, dodajemy miete. Ubijamy jajko jak na omlet i wlewamy do wrzacej zupy. Robimy grzanki z bagietki. Przekladamy je do miseczek , poelwamy zupa i od razu podajemy. Zamiast wody mozna uzyc bulion z kostki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|