Sztuka mięs w sosie z kaszą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: cassia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowiną
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Proste danie składające się z 3 składników ale za to pyszne.Podawane z kaszą lub jak kto woli z ryżem.

Potrzebne składniki

• mięso wieprzowe - 100 g
• kasza jęczmienna - 200 g
• włoszczyzna - 50 g

Etapy przyrządzania

1
Mięso umyć, pokroić w kawałki i usmażyć. Następnie przełożyć do garnka i dusić na lekkim ogniu. Umyć warzywa, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do mięsa i wszystko dusić aż warzywa będą miękkie. Ugotować kaszę jęczmienną. Podawać razem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: cassia
cassia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (36)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher