Brukselki z orzechami laskowymi

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Brukselki z orzechami laskowymi

Potrzebne składniki

• 600 g brukselek 3 łyżki masła 6 łyżek posiekanych orzechów laskowych 1 łyżka posiekanej świeżej mięt
• 1 łyżeczka octu balsamicznego sól morska świeżo zmielony pieprz

Etapy przyrządzania

1
Zagotować posoloną wodę, wrzucić brukselki i gotować ok. 6 minut. Osączyć, a kiedy trochę ostygną, pokroić na cienkie plasterki. Na dwóch łyżkach masła podsmażyć brukselki, aż lekko zbrązowieją. Dodać orzechy i pozostałe masło, zostawić na ogniu na kolejne 3 minuty. Po zdjęciu z ognia dodać miętę i ocet balsamiczny, przyprawić solą morską i pieprzem. Podawać na ciepło.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher