Rogaliki drożdzowe.

Aktualna ocena: 0
dodany przez: kapselek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pycha rogaliki dla każdego.

Potrzebne składniki

• mąka - 1 kg
• masło roślinne (rozpuścić) - 1 kostka(i)
• cukier - 10 łyżka(i)
• drożdży - 10 dag
• mleko - 1 1/4 szkl.
• jajka - 3 szt.
• żółtko - 1 szt.
• sól
• cukier waniliowy

Etapy przyrządzania

1
Mleko nagrzać (lekko ciepłe), dodać drożdże, rozrobić i dodać mąkę. Zostawić, aby wyrosło. Na parze utrzeć żółtka, dodać sól, cukier, cukier waniliowy. Ostudzić i do zimnego dodać drożdże (można też zapach) i stopniowo tłuszcz. Następnie uformować rogaliki można też zrobić nadzienie np. marmoladę. I do piekarnika.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: kapselek
kapselek
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (8)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher