Zimna zupa z pomidorów i papryki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zimna zupa z pomidorów i papryki

Potrzebne składniki

• Pomidory 500 g * Ogórki 600 g * Papryka czerwona 600 g
• Cebula 100 g * Czosnek 1 mały ząbek
• Czerwony ocet winny * Olej sojowy * Sól * Świeżo zmielony biały pieprz * Szczypiorek

Etapy przyrządzania

1
Z około 100 g pieczonej papryki zdjąć skórę i pokroić w drobną kostkę. Ze 100 g obranego ogórka wyjąć pestki, pokroić w drobną kostkę. Pozostałe warzywa pokroić w grubą kostkę, razem ze skórą, a czosnek posiekać bardzo drobno. Do malaksera włożyć pokrojone warzywa, wraz z czosnkiem, dolać trochę wody oraz ocet i zmiksować. Po dokładnym zmiksowaniu całość przecedzić przez stalowe sito typu „chińczyk”, o dosyć dużych otworach, w celu przeciśnięcia jak najwięcej zawartości. Do tak przygotowanej zupy wlać olej i mieszać ręcznie trzepaczką rózgową. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym białym pieprzem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher