|
||||||||||
Zimna zupa z pomidorów i paprykiKrótki opis potrawyZimna zupa z pomidorów i paprykiPotrzebne składniki Pomidory 500 g * Ogórki 600 g * Papryka czerwona 600 g Cebula 100 g * Czosnek 1 mały ząbek Czerwony ocet winny * Olej sojowy * Sól * Świeżo zmielony biały pieprz * Szczypiorek Etapy przyrządzania1
Z około 100 g pieczonej papryki zdjąć skórę i pokroić w drobną kostkę. Ze 100 g obranego ogórka wyjąć pestki, pokroić w drobną kostkę. Pozostałe warzywa pokroić w grubą kostkę, razem ze skórą, a czosnek posiekać bardzo drobno. Do malaksera włożyć pokrojone warzywa, wraz z czosnkiem, dolać trochę wody oraz ocet i zmiksować. Po dokładnym zmiksowaniu całość przecedzić przez stalowe sito typu „chińczyk”, o dosyć dużych otworach, w celu przeciśnięcia jak najwięcej zawartości. Do tak przygotowanej zupy wlać olej i mieszać ręcznie trzepaczką rózgową. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym białym pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|