Piętrowa kanapka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dla dzieci
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pożywne śniadanko nie tylko dla dzieci.

Potrzebne składniki

• pełnoziarnisty chleb - 2 kromki
• masło - pół łyżeczka(i)
• 1 plaster pieczeni lub pół puszki tuńczyka
• rzodkiewki - 3 szt.
• sałata - 2 liście
• szczypiorek
• pomidor - pół szt.
• gałązki rzerzuchy lub kiełki - kilka
• oliwki - kilka

Etapy przyrządzania

1
1. Kromki chleba posmarować masłem, położyć umyty i dokładnie osuszony liść sałaty, a na nim plaster pieczeni lub tuńczyka osączonego z zalewy. 2. Rzodkiewki oczyścić, dokładnie umyć, pokroić w plasterki, ułożyć je na mięsie. 3. Przełożyć liściem sałaty, posypać pokrojonym w słomkę szczypiorkiem, ułożyć na nim plastry pomidora. 4. Posypać gałązkami rzeżuchy lub kiełkami, pokryć kromką posmarowanego masłem chleba. 5. Kanapkę ozdobić oliwkami, można też pokroić je i włożyć do środka kanapki między warzywa.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher