|
||||||||||
Biała kiełbasa z kapustąKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki ziemniak - 50 dag kapusta włoska - 75 dag boczek wędzony - 8 dag olej - 5 łyżka(i) kiełbasa biała - 60 dag sól, pieprz - 1 szczypta(y) kminka - 1 łyżeczka(i) majeranek - kilka op. Etapy przyrządzania1
Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki. Kapustę poszatkować. Boczek pokroić w kostkę, wysmażyć na 3 łyżkach oleju. Skwarki wyjąć z patelni i odłożyć. Na wytopionym tłuszczu podsmażyć ziemniaki (10 minut). Kiełbasę uformować w krąg i spiąć wykałaczkami. Włożyć do wrzącej wody, gotować 3-4 minuty. Wyjąć, osuszyć, nakłuć wykałaczką. Do ziemniaków dodać kapustę, smażyć jeszcze 10 minut. Na drugiej patelni rozgrzać resztę oleju, usmażyć kiełbasę z obu stron. Ziemniaki i kapustę przyprawić solą, pieprzem i kminkiem, posypać listkami majeranku i skwarkami. Na wierzchu ułożyć kiełbasę.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|