Kapuściany omlet

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszny, w sam raz na obiad. Świetnie smakuje z rozgniecionymi ziemniakami z mlekiem.

Potrzebne składniki

• ziemniaki - 10 dag
• masło - 1 łyżeczka(i)
• kiszona kapusta - 30 dag
• jajka - 2 szt.
• mąka - 1 łyżeczka(i)
• mleko - 3 łyżka(i)
• cebula - 1/2 szt.
• oliwa - 1 łyżeczka(i)
• natka pietruszki - 1 łyżeczka(i)
• sól - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Kapustę kiszoną dusić około 15 minut, mieszając. W miedzy czasie ugotować ziemniaki. Dokładnie roztrzepać jajka i dodać do nich mąkę i 2 łyżki mleka. Przyprawić solą i z masy usmażyć omlet. Posiekać drobno cebulę i podsmażyć na oliwie. Odsączyć uduszona kapustę, wyłożyć na omlet i pospać natka pietruszki. Następnie złożyć omlet posypać go gorącą cebulką i przełożyć na talerz.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher