|
||||||||||
DorszKrótki opis potrawyDorsz duszonyPotrzebne składniki filet z dorsza - 500 g ziemniaki - 500 g oliwa - 5 łyżka(i) cebula - 2 szt. czosnek - 3 nać pietruszki - 1 szt. goździki - 2 szt. sól pieprz - 1 szczypta(y) Przydatne akcesoriarondel,Etapy przyrządzania1
Obrane i wypłukane ziemniaki oraz cebulę pokrajać na plastry.
Filety podzielić na małe kawałeczki
Dno rondla wyłożyć plastrami cebuli, lekko posypać solą i pieprzem , dodać roztarty czosnek oraz utłuczone goździki.
Na cebulę nałożyć warstwę ziemniaków oraz kawałki dorsza, posypać solą, pieprzem i posiekaną nacią pietruszki.
Wlać oliwę i przykrywszy naczynie piec około 90 minut w piekarniku na małym ogniu.
W czasie pieczenia potrząsać od czasu do czasu naczyniem.
Jak podawać?na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|