|
||||||||||
Zupa ziemniaczanaKrótki opis potrawyMniam mniam.:)Potrzebne składniki woda - 1,5 l porcja rosołowa - 1 szt. wiejska kiełbasa - 15 dag kartofle - 10 szt. sół, pieprz czosnek granulowany - 2 łyżeczka(i) ziele angielskie kostka rosołowa - 1 szt. koncentrat pomidorowy - 3 dag mąka - 2 dag smalec - 2 dag natka pietruszki Etapy przyrządzania1
* mięso umyć , pokroić w kostkę , podsmażyć na smalcu
* cebulę obrać i pokroić w kostkę
* kiełbasę pokroić w kostkę
* cebulę i kiełbasę dodać do mięsa i lekko podsmażyć
* przygotować bulion , w 1 1/2 l wody rozpuścić kostkę bulionową , dodać mięso , cebulę i kiełbasę , zagotować
* dodać do bulionu ziele angielskie , pieprz , listek laurowy i czosnek, ugotować
* ziemniaki obrać , umyć i pokroić w kostkę , dodać do wywaru, gotować do miękkości
* smalec rozgrzać na patelni , wymieszać z mąką , zasmażyć i połączyć z zupą
* dodać do zupy koncentrat pomidorowy , chwilę podgotować, dodać pokrojoną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|