|
||||||||||
Pierniczki z syropemKrótki opis potrawyWspaniałe ciasteczkaPotrzebne składniki mąka pszenna - 80 dag miod - 30 dag cukier - 35 dag jajka - 2 szt. margaryna - 1/3 kostka(i) przyprawa do piernika - 1 łyżka(i) proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) orzechy laskowe - 1 op. woda - 1/2 szkl. cynamon - 1/2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
- Zrumienić dwie łyżki cukru, dodać dwie łyżki wody i resztę cukru, podgrzewać, aż składniki się rozpuszczą.
- Mąkę i proszek do pieczenia posiekać z masłem, dodać miod,przyprawę do piernikow, jajka i zrumieniony cukier.
- Zagnieść ciasto, odłożyć na kilka godzin.
- Rozwałkować na 1/2 cm, wyciąć ciastka, piec 15 minut w 190 stopniach Celsjusza.
- Na syrop wodę zagotować z cukrem i cynamonem, polać pierniczki, posypać orzechami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|