|
||||||||||
Zupa serowaKrótki opis potrawymniam:)Potrzebne składniki wywar lub woda - 1,5 l serki topione po 100 g - 4 szt. szynka wędzonej lub chudy boczek - 100 g pokrojone w kostkę cebule - 2 szt. czosnek - 2 masło - 1 łyżka(i) grzanki sól, pieprz kostki rosołowe - 2-3 szt. Etapy przyrządzania1
Wędlinę kroimy w drobne paseczki i razem z pokrojoną cebulą i posiekanym czosnkiem przesmażamy na maśle. Zalewamy wywarem i dodajemy serki topione. Chwilę gotujemy i przyprawiamy. Podajemy w miseczkach z dużą ilością grzanek. Jeżeli zamiast wywaru używamy wody, to możemy dodać kostki rosołowe.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|