|
||||||||||
Zupa koperkowaKrótki opis potrawypysznaPotrzebne składniki rosół - 1,5 l tłuszcz - 1 łyżka(i) cebula - 1 szt. kasza manna - 2 łyżka(i) mąka - 3 łyżka(i) koperek - 1 natka pietruszki śmietana - 0,5 szkl. jajo - 1 szt. sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Cebulę drobno pokroić i przesmażyć. Połączyć starannie kaszę mannę, jajo, cebulę, przyprawy i natkę pietruszki. Z ciasta formować łyżeczka kluski i kłaść na wrzący wywar. Gotować mieszając. Łyżkę mai rozprowadzić w śmietanie, wlać do zupy, chwilę gotować. Do wrzącej zupy wsypać drobno posiekany koperek.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|