|
||||||||||
Krokiety ZiemiaczaneKrótki opis potrawyKrokiety ziemiaczane z kielbasa i cebulaPotrzebne składniki ziemiaki - 7 szt. jajka - 1 szt. cebula - 1 szt. kielbasa np grilowa - 1 szt. maka - 250-350 g sol pieprz Przydatne akcesoriapatelnia, garnekEtapy przyrządzania1
Ugotowane ziemiaki rozgniesc na jednolita mase,
Na rozgrzanej patelni usmazyc pokrojona w drobra kosteczke kielbase i cebule,
Przesmazona wraz z cebula kielbase dodac do masy ziemiaczanej i dokladnie wymieszac,
Nastepnie dodac jajko - wymieszac,
Na koniec dodac make a nastepnie znowu zamieszac,
(jesli ciasto bedzie zbyt rzadkie mozna dodac jeszcze troche maki),
Jesli ciasto jest juz gotowe formujemy okragle placki (wielkosci plackow ziemiaczanych), obtaczamy je w bulce tartej i smazymy na dobrze rozgrzanej patelni do zrumienienia sie krokietow.
Jak podawać?Najlepiej podawac z pomidorowym sosem i surowka z kiszonej kapusyUwagiprzed formowanien kazdego krokieta zmoczyc rece woda, inaczej ciasto przyklei sie do rak :) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|