leczo tanie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

leczo

Potrzebne składniki

• cebula około 2 kg • po jednej papryce zielonej czerwonej i zółtej
• resztki wędliny • papryka do smaku • koncentrat pomidorowy • oliwa lub smalec

Etapy przyrządzania

1
1. Obraną cebule pokroić w pól plasterki i wrzucić do głębokiego rondla w którym wcześniej rozgrzaliśmy tłuszcz smażyć przez chwile często mieszając do momentu gdy cebula sie zeszkli. 2. Teraz podlać cebule wodą i dodać pokrojone w paski papryki oraz doprawić do smaku Kucharkiem i dusić pod przykryciem do miękkości. 3. Wędlinę pokroić w kostkę i gdy cebula będzie miękka dodać do rondla i gotować na wolnym ogniu bez przykrycia około 10 minut. 4. Gdy wszystko będzie miękkie doprawiamy koncentratem pomidorowym oraz sproszkowaną papryką.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher