|
||||||||||
leczo tanieKrótki opis potrawyleczoPotrzebne składniki cebula około 2 kg • po jednej papryce zielonej czerwonej i zółtej resztki wędliny • papryka do smaku • koncentrat pomidorowy • oliwa lub smalec Etapy przyrządzania1
1. Obraną cebule pokroić w pól plasterki i wrzucić do głębokiego rondla w którym wcześniej rozgrzaliśmy tłuszcz smażyć przez chwile często mieszając do momentu gdy cebula sie zeszkli. 2. Teraz podlać cebule wodą i dodać pokrojone w paski papryki oraz doprawić do smaku Kucharkiem i dusić pod przykryciem do miękkości. 3. Wędlinę pokroić w kostkę i gdy cebula będzie miękka dodać do rondla i gotować na wolnym ogniu bez przykrycia około 10 minut. 4. Gdy wszystko będzie miękkie doprawiamy koncentratem pomidorowym oraz sproszkowaną papryką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|