Kurczak z winogronami

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 3 osoby
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z drobiem
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Lekkie danie na obiad. Kurczakw winogronach..

Potrzebne składniki

• pierś z indyka (kurczaka) - 60 dag
• jasne winogrona - 1 kiść
• ciemne winogrona - 1 kiść
• melon - 1/2 szt.
• masło - 1 łyżka(i)
• olej - 2 łyżka(i)
• sherry - 1 kieliszek
• koperek
• sól
• grubo mielony czarny pieprz

Etapy przyrządzania

1
1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 4 porcje, lekko rozbić dłonią, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć w głębokim naczyniu, skropić sherry, odstawić do lodówki na 1-2 godziny. 2. Rozgrzać olej, mięso usmażyć z obu stron, zdjąć, trzymać w cieple. 3. Na maśle podsmażyć winogrona, wlać marynatę, chwilę poddusić, wyłożyć na mięso. 4. Melon pokroić w kostkę, ułożyć na mięsie, posypać koperkiem, od razu podawać.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (1)


Baaardzo dobre! Trochę zmodyfikowałam, tzn. kurczaka pokroiłam na mniejsze kawałki, dodałam trochę więcej sherry, jakieś pół szklanki (i w sumie był to dobry pomysł;)) Zamiast melona- dynia ze słoika. Polecam:)
autor: Malina dodany dnia 2008-06-26 20:59:04
Dodaj komentarz wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher