Sałatka selerowo-tuńczykowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Agnieszka19891
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Proste i pyszne

Potrzebne składniki

• seler konserwowy - 2 słoiki
• kukurydza - 1 puszka(i)
• groszek - 1 puszka(i)
• ananas - 1 puszka(i)
• jajka - 8 szt.
• tuńczyk w sosie własnym - 2 puszka(i)
• ser żółty - 20 dag
• majonez - 1 mały słoiczek

Etapy przyrządzania

1
Seler konserwowy, kukurydza, groszek i ananas włożyć do sita i odcedzić. Kukurydze i groszek przemyć. Zostawić do odsączenia. Ananas pokroić na małe części. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Pokroić w drobną kostkę. Z tuńczyka odlać sos i rozdrobnić na talerzu. Ser żółty zetrzeć na tarce. Składniki włożyć do miski, dodać majonez i dokładnie wymieszać.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher