Barszcz wiejski

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
3 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bogata w witaminę C

Potrzebne składniki

• włoszczyzna - 25 dag
• kości - 50 dag
• buraki - 50 dag
• kwas z ogórków - 1 szkl.
• sól
• śmietana - 15 dag
• woda - 2 l
• ząbek czosnku
• liść laurowy

Etapy przyrządzania

1
Buraki ugotować w łupinach,następnie obrać i pokroić w cienkie paski.Zalać wywarem z włoszczyzny i kości i gotowac 30 minut dodając część kwasu z ogórków.Na koniec dodać pozostałą ilość kwasu ,śmietanę i czosnek roztarty z solą oraz liść laurowy.Doprawić do smaku i zagotować.

Jak podawać?

z fasolą na sypko lub ziemniakami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher