|
||||||||||
Barszcz wiejskiKrótki opis potrawybogata w witaminę CPotrzebne składniki włoszczyzna - 25 dag kości - 50 dag buraki - 50 dag kwas z ogórków - 1 szkl. sól śmietana - 15 dag woda - 2 l ząbek czosnku liść laurowy Etapy przyrządzania1
Buraki ugotować w łupinach,następnie obrać i pokroić w cienkie paski.Zalać wywarem z włoszczyzny i kości i gotowac 30 minut dodając część kwasu z ogórków.Na koniec dodać pozostałą ilość kwasu ,śmietanę i czosnek roztarty z solą oraz liść laurowy.Doprawić do smaku i zagotować.
Jak podawać?z fasolą na sypko lub ziemniakami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|