|
||||||||||
Krem czekoladowy 2Krótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki mleko - 300 ml krem czekoladowy - 1 op. mięta - 2-3 szt. Etapy przyrządzania1
Przygotować sos: w 1 i 1/2 łyżki mleka rozmieszać proszek na sos. Resztę mleka zagotować z dodatkiem cukru. Połączyć z masą, mieszając ponownie zagotować. Ostudzić. Przygotować krem: mleko i proszek na krem umieścić w wysokiej misce. Ubijać elektrycznym mikserem, początkowo nastawionym na średnie obroty. Kiedy krem zacznie gęstnieć, ubijać jeszcze 3 minuty na najwyższych obrotach. Krem i sos waniliowy rozlać do czterech pucharków. Odstawić do chłodzenia na 20 minut. Miętę umyć. Kilka listków oderwać od gałązek, pokroić w paseczki, posypać deser. Resztą udekorować krem.
Do zbyt słodkiego kremu domieszaj łyżkę soku cytrynowego. Zawarty w nim kwas zwiąże zbędny cukier a deser nabierze aromatu.
Jak podawać?-- NA sos waniliowy: 1/4 litra mleka 1/2 torebki sosu waniliowego -- błyskawicznego w proszku 1 łyżka cukruUwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|