Sznycle po wiedeńsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
15 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo dobre

Potrzebne składniki

• cielęcina - 1/2 kg
• mąka - 7 łyżka(i)
• jajka - 2 szt.
• tarta bułka - 5 łyżka(i)
• masło - 2 łyżka(i)
• olej - 3 łyżka(i)
• sól,pieprz

Etapy przyrządzania

1
Mięso pokroić w cienkie plastry,oprószyć solą i pieprzem.Jajko roztrzepać.Mąkę i bułkę wysypać na oddzielne talerzyki.Kotlety panierować kolejno w mące,jajku i bułce.Olej i masło rozgrzać na patelni i smażyć kotlety 5 minut z każdej strony.

Jak podawać?

z młodymi ziemniaczkami i sałatą zieloną Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher