|
||||||||||
Zupa śliwkowaKrótki opis potrawydla amatorów śliwek węgierekPotrzebne składniki śliwki węgierki - 1 kg wyłuskane orzechy - 2 łyżka(i) białe wytrawne wino - 3 łyżka(i) cynamon - 1 szczypta(y) sól, cukier - po 1 szczypta(y) Przydatne akcesoriarondel, sitoEtapy przyrządzania1
Dojrzałe śliwki umyć i po usunięciu pestek wrzucić do rondla i zalać zimną wodą. Gotować przez 15 minut
w niewielkiej ilości wody, mieszając, aby się nie przypalały.
Gdy śliwki będą miękkie przetrzeć przez sito i dolać wody.
Połączyć z utłuczonymi włoskimi orzechami, winem i cynamonem. doprawić solą i cukrem. Zagotować.
Jak podawać?podawać na gorąco lub na zimno Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|