|
||||||||||
Makaron z jabłkamiKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki makaron - 30 dag jabłko - 70 dag cytryna - 1 szt. ser żółty - 8 łyżka(i) masło - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić. Przełożyć do miski, dodać starty ser i 2 łyżki masła. Wymieszać na jednolitą masę. Makaron rozłożyć równą warstwą na blasze, przycisnąć deseczką i odstawić, by ostygł. Jabłka umyć, pokroić na cząstki, wycinając gniazda nasienne. Skropić sokiem wyciśniętym z cytryny. Cząstki jabłek włożyć do rondla, podlać małą ilością wody i dusić 5-6 min pod przykryciem. Posypać cukrem waniliowym, imbirem i cynamonem. Delikatnie wymieszać, by jabłka się nie rozpadły. Zastygnięty makaron pokroić w kwadraty lub szklaneczką wyciąć z niego kółka. Ułożyć na półmisku razem z duszonymi jabłkami.
• Nasze rady
Jabłka powinnaś dusić tak długo, aż zmiękną. Nie powinny jednak się rozpaść. Danie możesz udekorować listkami mięty.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|