Polędwica z estragonem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
10 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
25 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne danie gruzińskie

Potrzebne składniki

• polędwica - 600 g
• smalec lub masło - 1 łyżka(i)
• olej - 2 łyżka(i)
• listki estragonu - 1
• czosnek - 2
• papryka, sół, pieprz - do smaku

Przydatne akcesoria

rondel

Etapy przyrządzania

1
Polędwicę umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem, oprószyć papryką, skropić olejem. Wrzucić do rondla na roztopiony tłuszcz, obsmażyć, podlać gorąca wodą, przykryć i dusić do miękkości ok30 min. Pod koniec dodać drobno posiekany zielony estragon, mięteę, pozostały czosnek roztarty z solą i pieprz. Chwilę poddusić.

Jak podawać?

na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher