|
||||||||||
Zupa czosnokowaKrótki opis potrawyPotrzebne składniki 1/2 szklanki oliwy - szkl. 2 łyżki drobno siekanego czosnku, 2 łyżki drobno pokruszonego chleba, 1 łyżka sproszkowanej papryki, 1/4 łyżeczki cayenne lub ostrej papryki, 2 lekko ubite jaja, 1 łyżka drobno posiekanej nać pietruszki, 1 łyżeczka soli - łyżka(i) Etapy przyrządzania1
W garnku zagrzać na małym ogniu oliwę i smażyć czosnek przez 2-3 min., aż będzie miękki i przezroczysty. Wciąż mieszając, dodać chleb i lekko przyrumienić, uważając, aby się nie przypalił. Wrzucić paprykę, cayenne, nadal mieszając dolać 1,5 l wody, osolić i gotować na słabym ogniu bez przykrycia przez pół godziny. Dodać ubite jaja, wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę. Uważać, aby zupa się nie zagotowała. Przyprawić do smaku ostrą papryką. Zupa powinna być bardzo pikantna. Każdą porcję zupy posypać zieloną pietruszką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|