|
||||||||||
Tarta jabłkowa z migdałamiKrótki opis potrawyPyszna i łatwa tarta jabłkowaPotrzebne składniki maka - 25 dag jabłka - 1 kg konfitura morelowa - 2 łyżka(i) migdały - 5 dag jajko - 1 szt. miód - 4 łyżka(i) skórka z cytryny - 1 szt. margaryna lub masło - 15 dag Etapy przyrządzania1
Mąkę wymieszać z migdałami a wśrodku zrobić wgłębienie. Wbić w nie jajko. łyzkę miodu i skórkę z cytryny. dodać masło pokrojone w kostkę i zagnieść. Z ciast uformować kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na godzinę. Formę posmarować i przełozyć ciast formując brzegi. Nakłuć widelcem. jabłka obrać, pokroić w cząstki. Układać je ciasno na ciescie i posmarować miodem. Piec 20 min w piekrniku o tem 180 st. Wyjąc posmarować konfiturą i miodem i piec jeszcze 5 min.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|