Karp wschodni

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

podawać na zimno

Potrzebne składniki

• karp - 1,5 kg
• marchewka - 2 szt.
• cytryna - 1 szt.
• cebule - 2 szt.
• rodzynki - 15 dag
• goździki - 3 szt.
• pierniki - 10 dag
• liść laurowy - 1 szt.
• cukier
• sól - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Karpia oczyścić, opłukać, pokroić na kawałki. Litr wody zagotować z małą ilością soku z cytryny, cukrem, solą, cebulą pokrojoną w plasterki, liściem laurowym, goździkami i rodzynkami. Włożyć pokrojonego karpia i gotować około 20 minut, a gdy będzie miękki, dodać zmielone pierniki i gotować jeszcze 5 minut. Kawałki karpia ułożyć na półmisku, polać sosem, w którym się gotowały i odstawić do schłodzenia.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher