|
||||||||||
Chłodnik paprykowyKrótki opis potrawydoskonała zupa pikantnaPotrzebne składniki papryki - 4 szt. pomidory - 2 szt. oliwa - 2 łyżka(i) cebula - 1 szt. bulion warzywny - 500 ml sól,pieprz natka Etapy przyrządzania1
Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie.Paprykę pokroić w drobną kosteczkę.Odłożyć 2 łyżki papryki,resztę razem z cząstkami pomidorów dodać do cebuli i chwilę smażyć razem.Zalać bulionem i gotować 15 minut.Doprawić do smaku,schłodzić i zmiksować na gładki krem.Posypać odłożoną papryką,udekorować natką.
Jak podawać?z grzankami z bułki Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|