|
||||||||||
Lody jogurtowe z porzeczkamiKrótki opis potrawyPyszne lody domowej roboty.Potrzebne składniki 300 ml tlustego jogurtu 25 dag czarnych lub czerowonych porzeczek 2 żółtka 10 dag cukru pudru 100 ml śmietany porzeczki do dekoracji Etapy przyrządzania1
Od porzeczek oderwujemy galazki widelcem. Miksujemy mikserem i przecieramy przez sito. ŻÓłtka ubijamy z cukrem, dodajemy jogurt i owoce. Ubijamy na sztywno śmietankę i dodajemy do masy.Masę przekladamy do metalowej miski i wkladamy do zamrazalnika na 3 godziny (kilkakrotnie wyjmujemy i miksujemy -co pol godziny). Lody nakladamy specjalna lyzka do lodow lub dwiema lyzkami do zupy. Przybieramy swiezymi owocami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|