|
||||||||||
Nadziewane bakłażanyKrótki opis potrawybakłażanyPotrzebne składniki bakłażany - 4 szt. cebula mięso mielone - 30 dag pomidory - 4 szt. czosnek - ząbek żółty ser - 2 łyżka(i) majeranek - 1 łyżka(i) cynamon - 1 łyżeczka(i) koncentrat pomidorowy - 1 łyżka(i) oliwa sól pieprz Etapy przyrządzania1
5
Dusić przez 10 min, mieszająć drewnianą łyżką, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i cynamonem, wlać 3 łyżki ciepłej wody, przykryć i dusić na średnim ogniu, aż odparuje woda
8
Wypełnić bakłażany farszem mięsnym, posypać parmezanem, przykryć plastrami pomidorów i ułożyć na blasze wysmarowanej 2 łyżkami oliwy, zapiekać ok 20 min w temp 180 C
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|