|
||||||||||
Sos gruzińskiKrótki opis potrawyPodawać do szaszłyków, drobiu i ryb.Potrzebne składniki 30 dag suszonych śliwek bez pestek szklanka odtłuszczonego rosołu 3-4 ząbki czosnku pól łyżeczki roztartych ziaren kolendry pół łyżeczki mielonej ostrej papryki kilka goździków sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Śliwki umyć i ugotować w rosole, a potem zmiksować. Dodać do nich posiekane listki kolendry, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe przyprawy. Sos gotować na wolnym ogniu, odstawić, odstudzić.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|