|
||||||||||
Zupa brokułowaKrótki opis potrawyzupaPotrzebne składniki brokuły - 50 dag wywar jarzynowy - 3 szkl. posiekana zielenina (szczypiorek, koperek, natka pietruszki) - 4 łyżka(i) czosnek - 2 ząbki cebula jogurt naturalny - 1 szkl. masło - 2 łyżka(i) sól pieprz Etapy przyrządzania5
Wlać gorący wywar jarzynowy, dodać brokuły, zupę doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ognień, gotować jeszcze ok 10 min pod przykryciem. Pod koniec gotowania doprawić do smaku pieprzem, dodać posiekaną zielenine. Zupę zmiksować lub przetrzeć przez sito, jeszcze raz podgrzać, wlać jogurt i wymieszać
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|