|
||||||||||
Pory w sosie serowymKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki por` - 80 dag szynka - 40 dag Etapy przyrządzania1
Z porów odciąć zielone części, a białe przekroić w poprzek na pół, usunąć wierzchnie liście, pozostałe wypłukać i gotować 15 min w osolonej wodzie, osaczyć. Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją zimnym mlekiem i bulionem i, mieszając, zagotować. Dodać serek i gotować, mieszając, aż sos nabierze kremowej konsystencji. Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Każdy kawałek pora zawinąć w plaster wędliny, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać sosem i zapiec. Podawać jako gorącą przekąskę lub danie kolacyjne.
Jak podawać?-- Sos: 1/2 szklanki bulionu 1/2 szklanki mleka 10 dag serka topionego 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki soku z cytryny sól, pieprzUwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|