krem cytrynowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
6 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszny

Potrzebne składniki

• jaja - 4 szt.
• cukier - 10 dag
• żelatyna - 1,5 dag
• cytryna - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, ubić pianę. Do piany dodawać po trochu utarte żółtka, wyciśnięty sok i otartą skórkę z cytryny oraz rozpuszczoną żelatynę, lekko i starannie mieszając do dna naczynia. Zastudzić, wyłożyć na płaski, szklany półmisek.

Jak podawać?

w szklanych pucharkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher