Tort Ananasowy - Ananasek

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo dobry

Potrzebne składniki

• jajka - 5 szt.
• cukier - 1 szkl.
• mąka ziemniaczana - 1 szkl.
• proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Białka ubić na sztywną pianę, dodawać powoli cukier i nadal ubijamy, dać mąkę.Wymieszać delikatnie i upiec.
2
II ciasto: 5 białek, 15 dag kokosu, 20 dag cukru pudu, 3 łyżki mąki,łyżeczka proszku do pieczenia. Pieczemy podobnie jak I placek - tylko dodajemy wiórki.Przed przekrojeniem pączujemy.
3
Krem: 1,5 kostki masła, 5 żółtek, 4 łyżki cukru pudru, budyń śmietankowy, 2 puszki ananasów. Na soku z ananasów gotujemy budyń i wystudzamy. Masło ucieramy, dodajemy cukier i żółtka, dalej ucieramy, dodajemy po łyżce zimnego budyniu i drobno posiekane ananasy.
4
Złożenie ciasta: Ciasto I przekrawamy wzdłuż na dwie części , smarujemy cienko masą, na to nakładamy ciasto kokosowe,smarujemy masą, przykrywamy drugą częścią ciasta I.Wierzch smarujemy polewą lub posypujemy cukrem pudrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher