|
||||||||||
Serowa rolada z pieczarkamiKrótki opis potrawypyszne i pożywnePotrzebne składniki ser salami - 50 dag pieczarki - 50 dag cebula - 1 szt. przyprawa tradycyjna - 1 łyżeczka(i) natka pieruszki - 3 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Ser zawinąć w folię aluminiową i włożyć do wrzątku na pół godziny.Pieczarki drobno pokroić,cebulę posiekać w kostkę.Pieczarki i cebulę podsmażyć na masle ciągle mieszając,doprawić przyprawą,i dodac posiekaną natkę pietruszki.Gdy ser będzie już mięki,wyjąć go z folii i rozwałkować tak,żeby miał kształt prostokąta.Na rozwałkowanym serze rozsmarować grzybowo-cebulowe nadzienie.Roldę zwinąć i odłożyć do wystudzenia.Po wystudzeniu pokroić w plastry grubości 1 cm.
Jak podawać?na zimno Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|