|
||||||||||
Cytrynówka:)Krótki opis potrawyplacuszek:)Potrzebne składniki budynie cytrynowe - 2 (półlitrowe) galaretka cytrynowa - 1 kremówka - 1 szklanka żelatyna - 3 łyżki cytryny - 3 cukier - 5 łyżek cukier puder - 3 łyżki masło - 1 kostka ciastka be-be - 20 dag ( 8 paczek) biała czekolada - 1 biszkopt z 5 jaj Etapy przyrządzania1
Ugotować budynie zz pół litra wody i soku z 2 cytryn. Ugotować galaretkę w jednej szklance wody. Dio gorącego budyniu wlac gorącą galaretkę. (odstawić do wystygnięcia). Rozetrzeć masło i dodać zimny budyń.. Krem wyłożyć na biszkopt. Ubić śmietanę z żelatyną + cukier puder. Wyłożyć na krem. Ciastka maczać w przegotowanej wodzie z cukrem + soku z cytryny. Ciastka ułożyć na śmietanę. Polać roztopioną czekolada
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|