|
||||||||||
Sos wykwintnyKrótki opis potrawyPodawać do cielęciny i drobiu.Potrzebne składniki 2 jabłka 4 łyżki żurawiny do mięsa 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina szkl. śmietanki kremówki łyżka startego chrzanu sok z cytryny cukier Etapy przyrządzania1
Jabłka obrać, zatrzeć na tarce o dużych otworach, przełożyć do rondelka, dodać żurawine i wino, dusić kilka minut na niewielkim ogniu, często mieszając. Ostudzić. Śmietankę mocno ubić, połączyć z chrzanem i zimnym musem jabłkowym . Doprawic do smaku cukrem i sokiem z cytryny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|