Sos wykwintny

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać do cielęciny i drobiu.

Potrzebne składniki

• 2 jabłka
• 4 łyżki żurawiny do mięsa
• 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina
• szkl. śmietanki kremówki
• łyżka startego chrzanu
• sok z cytryny
• cukier

Etapy przyrządzania

1
Jabłka obrać, zatrzeć na tarce o dużych otworach, przełożyć do rondelka, dodać żurawine i wino, dusić kilka minut na niewielkim ogniu, często mieszając. Ostudzić. Śmietankę mocno ubić, połączyć z chrzanem i zimnym musem jabłkowym . Doprawic do smaku cukrem i sokiem z cytryny.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher