|
||||||||||
Sos grzybowyKrótki opis potrawyPodawać do makaronów, ryżu, mięs i kotletów jarzynowych.Potrzebne składniki 2 szkl. beszamelu 30 dag świeżych grzybów cebula łyżka masła łyżka gęstej śmietany majeranek sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Dokładnie oczyszczone grzyby pokroić w cienkie plasterki, obraną cebulę- w piórka. W rondlu rozgrzać masło, usmażyć cebulę i grzyby, a po podlaniu ich niewielka ilością wody dusić ok 20 min. Następnie wymieszać z gorącym beszamelem, zagotować, zdjąć z ognia, zaprawić śmietaną. Dodać do smaku sól, pieprz i majeranek.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|