|
||||||||||
Grzyby z ziemniakamiKrótki opis potrawyGrzyby z ziemniakamiPotrzebne składniki 40 dag mieszanych grzybów, pory, 50 dag ziemniaków, 10 dag słoniny, okrawki kiełbasy lub mięsa 2 szklanki rosołu, sól, pieprz, majeranek. Etapy przyrządzania1
W dużym rondlu wytopić pokrajaną w kostkę słoninę. Grzyby i ziemniaki obrać, pokrajać w cienkie plasterki. Pory oczyścić, przekradać wzdłuż, wymyć pod bieżącą wodą, pokrajać w cienkie paseczki (pory zastąpić można cebulą). Układać w garnku warstwami, doprawiając solą, pieprzem i majerankiem, przekładając okrawkami kiełbasy.
Zalać rosołem, dusić pod przykryciem 45 minut, dolewając, jeśli zajdzie potrzeba, wody lub rosołu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|