|
||||||||||
Sola z ziemniakami i surówkąKrótki opis potrawybardzo dobrePotrzebne składniki filety z soli - 4 szt. musztarda - 2 łyżeczka(i) przecier pomidorowy - 2 łyżeczka(i) mleko - 60 ml pieprz - szczypta(y) oliwa - 1 łyżka(i) olej sezamowy - 4 łyżka(i) mąka ryżowa - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Mieszamy musztardę, przecier pomidorowy i mleko, przyprawiamy pieprzem. Filety układamy w żaroodpornym naczyniu posmarowanym oliwą, polewamy przygotowanym sosem. Przykrywamy folią i pieczemy w temp. 175C około 30 min. Sos powstały podczas pieczenia ryby wlewamy do rondelka i stawiamy na małym ogniu. Mieszamy olej sezamowy z mąką ryżową na pastę, łączymy z zawartością rondelka. Podgrzewamy, mieszając tak długo, aż płyn zgęstnieje. Na chwilę zwiększamy ogień, by sos się zagotował. Gorącym polewamy filety. Podajemy z ziemniakami puree i surówką.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|